Selecteer een pagina

Als jij één van de één biljoen actieve Facebookgebruikers bent, dan is het je wellicht opgevallen dat video content jouw nieuwsoverzicht stilaan overneemt. Video is booming en één van de Facebook trends van 2018. Meer en meer bedrijven en merken maken gebruik van deze krachtige content format, en geven via deze weg wat hun volgers willen zien.

Lees snel de blog en kom meer te weten over Facebook videoadvertenties én 6 tips hoe je de hoogste Facebook video afspeelratio verkrijgt. Let’s get started!

Wat zijn Facebook videoadvertenties?

Zoals je waarschijnlijk weet zijn Facebook videoadvertenties, advertenties in de vorm van een video. Met videoadvertenties kun je aan mensen snel laten zien wie je bedrijf is en wat je juist doet.

In plaats van Facebook tekstadvertentie te creëren met al dan niet een afbeelding of tekst, kun je ook kiezen voor een video. Met behulp van geavanceerde retargeting worden jouw videoadvertentie weergegeven in het nieuwsoverzicht van potentiële klanten.

Waarom gebruik maken van Facebook videoadvertenties?

Bewegende beelden zijn gemakkelijk om snel de aandacht te trekken. Facebook videoadvertenties zijn de beste manier om ervoor te zorgen dat mensen jouw bedrijf of merk onthouden.

Daarnaast wekt een videoadvertentie ook vertrouwen op, wat leidt tot meer betrokken mensen die jouw bedrijf of merk herkennen. Daarom is het belangrijk om er voldoende aandacht aan te besteden.

Een professionele video kan heel wat teweeg brengen. Met behulp van een Facebook videoadvertenties kan jouw bedrijf of merk een uniek verhaal vertellen. Op deze manier kun je potentiële klanten warm maken voor een bepaald product of dienst.

Ben jij op zoek naar een professioneel video content marketing bedrijf? Klop eens aan bij Mocap Agency.

6 tips om het meeste uit je Facebook videoadvertenties te halen

Tip #1 Toon video’s waar geen geluid voor nodig is

Veel mensen hebben hun geluid op hun smartphone uitgeschakeld. Vaak scrollen mensen door hun nieuwsoverzicht wanneer ze zich buitenshuis begeven en even de tijd willen doden tijdens het wachten. Denk maar aan wanneer je aan het wachten bent op de bus of de trein, in een restaurant of wanneer je even een pauze neemt op het werk. Geluid kan op dat moment zeer storend zijn.

Op Facebook worden video’s zelfs zo weergegeven wanneer je uiteindelijk op de video klikt, je dan pas het geluid te horen krijgt. Gebruik daarom afbeeldingen die duidelijk zijn zonder geluid. Voeg ook tekst en ondertiteling toe aan je video.

Kan jouw video niet zonder geluid? Voeg dan een onderschrift toe. Facebook heeft onlangs het gebruik van videoadvertenties gemakkelijker gemaakt door een onderschrift aan de video’s toe te voegen. Wanneer je gebruik maakt van een onderschrift vergroot dit tot 12% jouw kijktijd, deze data haalden we uit een Facebook rapport.

Tip #2 Maak gebruik van CPM biedingen

Autoplay. Op andere platformen misschien irritant en onnodig, maar via Facebook is dit zeer effectief. Waarom? Via Facebook zijn er heel wat afleidingen, daarom is autoplay een goede techniek om de aandacht van jouw potentiële klant op te eisen. Om in aanmerking te komen met autoplay, moet je bieden met CPM i.p.v. CPC.

Tip #3 Get to the point

Wist je dat de maximum lengte van jouw Facebookvideo tot 120 minuten kan duren? Dat is waanzinnig lang, en de kans is nihil dat iemand 2 uur naar een video kijkt via social media.

De lengte van een video is van groot belang, zeker wanneer het gaat om zakelijke video’s. Houd je video’s kort en beknopt, dit zorgt ervoor dat de kans op afhaken kleiner is én dat (potentiële) klanten jouw Facebookvideo volledig bekijken.

Tip #4 Gebruik video’s die goed presteren

Vooraleer je een video wil promoten via Facebook, ga eerst na welke video’s goed presteren, zoals bijvoorbeeld: op jouw website, via andere social media kanalen,… Het is belangrijk om een video te gebruiken dat via andere kanalen al interactie heeft gegenereerd.

Tip #5 Zorg dat de juiste mensen jouw video’s zien

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je de juiste targeting voor jouw Facebook videoadvertenties instelt. Facebook beschikt over een zeer gerichte targeting. Ga na wie jouw doelgroep is en beschrijf hen zo specifiek nodig. Kom ook te weten waar jouw doelgroep interesse in heeft, denk maar aan bepaalde pagina’s dat zij volgen.

Tip #6 Leer van je video statistieken

Wanneer jouw Facebook videoadvertenties data hebben gegenereerd, neem je een stap terug en ga je na of jouw advertentiebudget zich heeft vertaald in sales, leads, conversies,… Deze statistieken zijn zeer waardevol en kunnen jou veel inzichten verwerven.

Ready, Set, Go!

Ben jij nu heel wat wijzer geworden over Facebook videoadvertenties, of wil je dit liever overlaten aan een digitaal agentschap? Neem dan snel contact met ons op.

Let’s work together! Contacteer ons

Madzuli Belgium

Schaliënhoevedreef 20 C
2800 Mechelen
+32 15 65 50 54
hallo[at]madzuli.agency

Madzuli Italy

Bastioni di Porta Nuova 21
20121 Milaan
+39 02 8904 1210
buongiorno[at]madzuli.agency

Madzuli Spain

C/ Pallars 193
08005 Barcelona
+34 617 65 49 81
hola[at]madzuli.agency

Madzuli Portugal

Av. Fontes Pereira de Melo 16,
1050-010 Lisboa
+351 912 267 383
ola[at]madzuli.agency