Selecteer een pagina

Een mooi gerenderde website of een goed functionerende webshop is altijd goed meegenomen, maar je komt niet ver met een slecht geoptimaliseerde website. Zoekmachines zijn heel gevoelig aan SEO, zoals alt-teksten, zoekwoorden of metadescription. In ons vorig blogbericht kon je lezen waarom SEO zó belangrijk is voor jouw website. Vandaag leggen we jou uit hoe je effectief hoger kunt scoren in zoekmachines. Want ook in 2018 wil jij een top positie behalen, en daarom zetten wij 10 SEO tips op een rijtje.

#1 GEBRUIK DE JUISTE ZOEKTERMEN

Om de juiste zoekwoorden te gebruiken, is het eerst belangrijk om te weten welke zoekwoorden jouw doelgroep gebruikt. Maar hoe weet jij nu welke zoektermen dat zijn?

Dit kan aan de hand van Google Keyword Planner, een gratis tool. Lijkt dit jou te ingewikkeld? Natuurlijk kan je ook op een gemakkelijkere manier meer inzichten verkrijgen, namelijk door zelf bepaalde woorden in Google in te vullen en de suggesties te bekijken. Je krijgt meteen een idee waar mensen op zoek zijn als het gaat over jouw product of dienst.

Een cliché, maar wel een tip van goud. Content en storytelling gaan samen hand in hand, want content met hoge kwaliteit zorgt ervoor dat jij een relatie opbouwt met jouw lezers. Het gevolg hiervan? Deze lezers gaan jouw content delen waardoor jij meer verkeer naar jouw website verkrijgt.

#3 SEO-VRIENDELIJKE URLS

Zorg ervoor dat je URLs kort en krachtig zijn. Google heeft zelf aangegeven dat er meer aandacht wordt gehecht aan de eerst 3 tot 5 woorden in een URL. Vermijd nietszeggende URLs, zoals: www.madzuli.be/blog-465687 En vermijd ook te lange URLs, zoals: www.madzuli.be/SEO/10-SEO-tips-die-jouw-bedrijf-helpen-groeien-in-Google-en-andere-zoemachines Oh ja! Gebruik ook steeds het belangrijkste zoekwoord in de URL.

#4 DENK GOED NA OVER JE PAGINATITEL

Je paginatitel is één van de belangrijkste SEO factoren. Daarom raden wij je aan om je belangrijkste zoekwoord hierin te verwerken, én liefst in het begin van je titel. Waarom? Google hecht veel aandacht aan de eerste woorden in een titel.

#5 DE META BESCHRIJVING

Een goede beschrijving moedigt bezoekers aan om op jouw resultaat te klikken. Aan de hand van een meta beschrijving, of metadescription, kan je zelf beïnvloeden hoe jouw webpagina’s worden beschreven en getoond in de zoekresultaten. Zorg dat al je pagina’s een unieke beschrijving hebben. Neem ook hier de belangrijkste zoekwoorden op.

#6 OPTIMALISEER JE KOPPEN EN TUSSENKOPPEN

Alle pagina’s van een website worden gestructureerd door HTML headings (<H1> naar <H6>). H1 is de hoofdtitel, deze gebruik je maar één keer per pagina. Alle tussen tussentitels die volgen, worden voorzien van jouw belangrijkste zoekwoorden. Door deze techniek toe te passen kunnen zoekmachines gemakkelijker jouw tekst scannen, waardoor mensen sneller de informatie vinden die ze zoeken.

#7 JOUW BELANGRIJKSTE ZOEKWOORD IN DE INTRO

Waarschijnlijk is dit iets wat je automatisch doet, maar we willen het toch nog even benadrukken. Je belangrijkste zoekwoord komt terug in de eerst 100-150 woorden van je pagina of blogpost. Google begrijpt op deze manier sneller waar je pagina’s over gaan.

#8 WWW VS NON-WWW

URLs met én zonder www worden door Google (en andere zoekmachines) beschouwt als twee verschillende websites. Kijk dus na of jouw website met www naar dezelfde pagina leidt zonder www. Is dit niet het geval? Dan rankt jouw website minder goed in Google, aangezien de zoekmachines jouw website zou kunnen herkennen als gedupliceerde content.

#9 MAAK GEBRUIK VAN MEDIA

Is het je al eens opgevallen dat er een tekstje verschijnt als je met je cursor over een afbeelding gaat. Dat tekstje heet ALT Attribute, of met andere woorden een alternatieve tekst. Een alternatieve tekst beschrijft afbeeldingen op jouw website én geven meer informatie aan Google. In deze tekst neem je ook jouw belangrijkste zoektermen in op. Hierdoor kan de zoekmachine beter begrijpen wat er op de afbeeldingen staat, waardoor ze kunnen verschijnen in de Google Images zoekresultaten.

#10 VERZAMEL LINKEN

Linkbuilding kan zowel extern als intern gebeuren. Maar we kunnen enkel de interne linkbuilding stimuleren, en dit door verschillende pagina’s met elkaar te verbinden. Op deze manier creëren we een interne structuur én kunnen pagina’s een hogere kwaliteitsscore verkrijgen naargelang ze meer links vergaren.

 

10 TIPS OP EEN RIJTJE

10 tips op een rijtje, waardoor jouw website beter zal scoren in de zoekresultaten van Google. Een hele boterham dus! Maar wel de moeite waard. Na het toepassen van deze tips vergt er jouw nog maar één ding, en dat is het constant optimaliseren van jouw website. Want zo blijf jij nummer 1 in de zoekresultaten.

 

Let's work together! Contacteer ons

 

Madzuli Belgium

Schaliënhoevedreef 20 C
2800 Mechelen
+32 15 65 50 54
hallo[at]madzuli.agency

Madzuli Italy

Bastioni di Porta Nuova 21
20121 Milaan
+39 02 8904 1210
buongiorno[at]madzuli.agency

Madzuli Spain

C/ Pallars 193
08005 Barcelona
+34 617 65 49 81
hola[at]madzuli.agency

Madzuli Portugal

Av. Fontes Pereira de Melo 16,
1050-010 Lisboa
+351 912 267 383
ola[at]madzuli.agency