Selecteer een pagina
Search Engine Optimization (SEO), of zoekmachineoptimalisatie in het Nederlands, is de dag van vandaag niet meer weg te denken. Nog te weinig bedrijven beseffen dat alles staat of valt met goede SEO. Wil jij meer conversies genereren via jouw website? Dan is een goed geoptimaliseerde website dé oplossing voor jou. Wij helpen je begrijpen waarom SEO zó belangrijk is én welke meerwaarde dit kan opleveren voor jouw website.

 

Wat is SEO?

 

Kortweg gezegd is SEO een groepering van verschillende technieken die ervoor zorgen dat een website hoog in de zoekresultaten van zoekmachines verschijnt. En hoog verschijnen in zoekmachines, dat wil jij! Lees even verder én ontdek waarom SEO nu zó belangrijk is.

 

Waarom is SEO belangrijk?

 

In welke branche je bedrijf ook optreedt, er bevinden zich altijd concurrenten op de loer. Zoekmachines, zoals: Google, Bing, Yahoo,… helpen miljoenen gebruikers per dag met het vinden van concrete antwoorden op hun vragen.

Google is en blijft dé belangrijkste speler binnen de zoekmachines. Waarom? Omdat de zoekmachine 95% van alle online zoekopdrachten binnenkrijgt.

De meeste surfers kijken enkel naar de eerste resultatenpagina, en sommigen bekijken zelfs enkel de eerste vijf zoekresultaten. Zoals je het dus leest is een goede positie in de zoekresultaten van groot belang, want hoe hoger je scoort, hoe meer potentiële klanten jouw website zullen vinden.

Search Engine Optimization is essentieel, omdat:

  • Het merendeel van de zoekmachine gebruikers klikken op één van de eerste vijf suggesties in de zoekresultaten, maak van dit voordeel jouw sterkte en leidt potentiële klanten naar jouw website of webshop.
  • Gebruikers van zoekmachines vertrouwen zoekmachines. Dhuu! Anders zouden ze het toch niet gebruiken?! Maar waarom eigenlijk? Omdat jouw website in de top vijf resultaten verschijnt. En, oh ja! Zorg er ook voor dat jouw website visueel aantrekkelijk is zodat bezoekers niet meteen weg zijn.
  • SEO is ook goed voor jouw social media verhaal. Mensen die jouw website vinden –  door gebruik te maken van Google of Bing – zijn sneller geneigd om jouw website te promoten via social media. En dat allemaal door een kwestie van vertrouwen.
  • Een zoekmachineoptimalisatie heeft meer impact dan andere methodes! Het bijhouden van een blog of het onderhouden van social media accounts zijn mooi meegenomen, maar hét begint allemaal met een goed geoptimaliseerde website. Nadat de website volledige geoptimaliseerd is, moet je enkel de bezoekersaantallen in de gaten te houden. Vallen deze terug? Dan voer jij opnieuw een optimalisatie door.
  • SEO, of een goed geoptimaliseerde website, zorgt ervoor dat er meer bezoekers op jouw website komen. Uit recente cijfers blijkt dat 32,5% van de zoekmachinegebruikers enkel op de hoogst gerangschikte resultaten klikt.
  • Onthoud, jouw concurrenten doen het ook. SEO is een never-ending story. Als je niet jouw positie verbeterd of regelmatig jouw website optimaliseert, verlies je terrein aan een concurrent die dat wel doet. Een simpele feit hoe het proces werkt. Laat je dus niet voorbijsteken door deze waardevolle tool te negeren.
  • Een hogere ranking leidt gemiddeld tot een hogere conversie. Klanten die via een zoekterm op jouw website terechtkomen, zijn meer geneigd om effectief een aankoop te doen.

 

Win de SEO race

Ben jij helemaal mee? En snap je nu waarom SEO zo belangrijk is. Zoals je het leest, SEO is geen kinderspel. Een website SEO-proof maken vereist veel tijd, en vergeet het continue optimaliseren niet! Maar wij helpen je graag en zetten alles op alles om jouw een goede website te bezorgen, met respect voor het algoritme van Google.

Vergeet ook niet wekelijks onze blog te lezen. Wij houden je op de hoogte van de digitale trends, technologieën, ontwikkelingen en tips & tricks.

 

Let's work together! Contacteer ons

 

Madzuli Belgium

Schaliënhoevedreef 20 C
2800 Mechelen
+32 15 65 50 54
hallo[at]madzuli.agency

Madzuli Italy

Bastioni di Porta Nuova 21
20121 Milaan
+39 02 8904 1210
buongiorno[at]madzuli.agency

Madzuli Spain

C/ Pallars 193
08005 Barcelona
+34 617 65 49 81
hola[at]madzuli.agency

Madzuli Portugal

Av. Fontes Pereira de Melo 16,
1050-010 Lisboa
+351 912 267 383
ola[at]madzuli.agency