Selecteer een pagina

Hier zijn we met het tweede deel van de 6 superkrachten van Video Marketing. Deel 1 gemist? Breng jezelf even up-to-date

 

Wat zijn de voordelen van video marketing en waar moet je beginnen, je leest het hier. Benieuwd naar het origineel artikel?

 

4. simplificeren van een complex onderwerp

Het is een feit dat sommige partijen een moeilijk verhaal hebben om aan consumenten te vertellen. Abstracte productie- of technische processen zijn vaak niet altijd even gemakkelijk om tastbaar te maken. Visuele storytelling door video marketing biedt hier de ideale oplossing voor.

Ze staat toe om deze moeilijke concepten in kleinere stukken op te delen en stapsgewijs uit te leggen zodat de consumenten ze anders gaat bekijken of ze iets te leren dat ze nog niet wisten. Wanneer consumenten iets interessant bijleren is de kans ook groter dat ze hier met hun omgeving over zullen praten.

 

5. Actie stimuleren

Visuele stimuli werken zeer effectief om consumenten actie te laten ondernemen. Of het nu gaat om registraties of een groter bereik op sociale media, video marketing helpt je publiek navigeren naar de touchpoints van je merk via een duidelijke boodschap met een simpele Call to action.

 

6. Waarde voor gebruiker bieden

Video Marketing gaat niet enkel over de voordelen die het brengt voor de organisatie, goede videocommunicatie doet dit ook voor de kijker. Deze kan een extra toegevoegde waarde aan de ervaring van de klant met het merk bieden. Video’s die verrassen, doen lachen, inspireren, doen huilen, kortom video’s die emotie teweeg brengen bij consumenten zullen als waardevol beschouwd en zullen kunnen rekenen op een luisterbereidheid van de kijker naar de boodschap van het merk.

Video marketing zorgt niet alleen voor een verhoging van awareness, meer aandacht voor merk boodschappen  maar ook voor een hogere retentie. Uit onderzoek bleek dat na een succesvolle product/merk video, koopintentie steeg met 97% en identificatie met het merk in kwestie met 139%!

Het belangrijkste voordat je aan de slag gaat met video marketing is dat je eerst voldoende tijd neemt om je publiek te leren kennen, stel jezelf de volgende vragen:

  • Wie is mijn publiek of wie wil ik bereiken?
  • Met welk doel wil ik een video maken?
  • Hoe pakt de concurrentie dit aan? Maken zij reeds video’s?
  • Hoe reageert mijn publiek op een bepaalde boodschap?
  • Welke type visuals heeft het meeste effect?
  • Welk platform bereikt mijn doelgroep het meest effectief?

Zelf ook aan het denken om aan de slag te gaan met video marketing, of zoek je nog antwoord op voorgaande vragen? Sinds kort hebben we een nieuwe partner,  Mocap Agency zijn specialisten in Video Marketing. Wil je liever eerst je publiek identificeren met een relevante campagne? Laat het ons weten en we komen er samen achter.