Selecteer een pagina
Als marketer vandaag wordt het steeds een grotere uitdaging om consumenten, die ontelbaar veel keuzes voorgelegd krijgen, effectief te bereiken. De on-demand economie heeft het voor de Marketer bijna onmogelijk gemaakt enkel en alleen een dienst of product te gaan verkopen. Daarom moeten ze inzetten op het verkopen van een lifestyle.

 

Vandaag is het gevoel dat een merk opwekt bij haar klanten ook de belangrijkste waardepropositie van dat merk. Om het dit gevoel op te wekken bij (potentiële) klanten moeten marketers investeren en werken naar een meeslepende brand experience vanaf het eerste contact. Video Marketing is daarom een van de meest effectieve en waardevolle elementen geworden in de Marketingmix.

De kracht van video marketing ligt hem in het feit dat het toestaat een verhaal te vertellen op een unieke en onovertroffen manier. We geven je 6 superkrachten mee om dit te bewijzen. Deze week de eerste drie. 
 Camera klaar, actie!

 

1. Autoriteit vestigen

Je expertise tonen bouwt aan het vertrouwen van je klanten in je organisatie. Visuele testimonials bijvoorbeeld, kunnen je professionele excellentie laten zien en aangeven wat jij beter doet als je concurrenten. Als je consumenten zintuiglijk (beeld + geluid) kan aanspreken bereik je sneller je einddoel.

 

2. Overbrengen van geloofwaardigheid

Je kan je publiek informeren door ze je waarden te vertellen, maar je kan ze inspireren door je waarden te tonen. Authentieke video marketing communicatie, op een proactieve manier gebracht plaveit de weg naar geloofwaardigheid. De kans is nu eenmaal groter dat een sceptische consument iets gelooft dat hij ziet dan wat hem verteld wordt (lees: eerst zien dan geloven).

 

3. Je merk een gezicht geven

Consumenten kopen geen spullen meer, ze kopen een lifestyle. Ze blijven dan ook kopen bij het merk waarmee ze een band hebben. De auto waarmee ze rijden, de koffie die ze drinken, het merk van hun computer,.. het zijn allemaal extensies van hun eigen persoonlijkheid. Trouwe klanten  worden vandaag gemaakt door merken met een vorm van authenticiteit en overtuigingen waar de consument zichzelf in kan herkennen.

 

Volgende week lees je het tweede deel van de superkrachten van Video Marketing. Heb je in tussentijd vragen of ideeën om hier zelf mee aan de slag te gaan? Wij helpen je graag!