Selecteer een pagina
In de wereld van Digitale Marketing doen er veel feiten en minstens even veel ‘fake news’ de ronde. Daarom overlopen we deze week 5 mythes en waarheden omtrent Digitale Marketing zodat er over deze 5 feiten al geen misverstanden meer bestaan.

 

1. Juist of fout? Digitale Marketing is niet voor iedereen.

Fout! Digitale Marketing biedt opportuniteiten voor elk bedrijf. Online marketing vergroot het bereik van de communicatie van eender welke organisatie. Met een goede online strategie kan je een sterk merk makkelijk online uitbouwen en naamsbekendheid creëren bij ontelbaar veel potentiële klanten en andere stakeholders.

 

2. Juist of fout? Een goede digitale marketingstrategie betekent succes.

Juist! Digitale marketing is dé katalysator voor succes in de 21e eeuw! Want online marketing acties genereren meer interacties van consumenten met je diensten en producten dan eender welke andere vorm van communicatie. Natuurlijk zijn goed uitgedachte campagnes met relevante doelen wel een must.  Een afwezigheid van een goede marketingstrategie, daarentegen, kan de ondergang van je organisatie betekenen.

 

3. Juist of fout? Negatieve online reviews  zijn slecht voor je organisatie.

Fout! Ontevreden klanten zijn een realiteit voor elke organisatie, zowel on- als offline, jong als oud. Het is wel belangrijk, echter, dat er wordt tegemoet gekomen aan de feedback of ontevredenheid van klanten, wat dan weer de opportuniteit is van sociale media. In eerste plaats,  moeten negatieve reviews dus vooral gezien worden als een opportuniteit om in dialoog te gaan met je klanten en het beter te doen in de toekomst.

 

4. Juist of fout? Veel websiteverkeer staat gelijk aan een succesvolle digitale marketing strategie.

Fout! Veel verkeer is ongetwijfeld een belangrijk onderdeel van online marketing, maar net zoals bij veel zaken gaat het bij websiteverkeer niet over kwantiteit, maar kwaliteit. Als bezoekers je website na een paar seconden ook weer verlaten, heb je heel weinig aan hun aantallen. Je moet dus de juiste mensen naar je website trachten te lokken. Hoe beter je dit doet, hoe meer leads je online zal genereren, wat de ware de sleutel is tot succes.

 

5. Juist of fout? Digitale Marketing zit in de lift

Juist! Met de stabiele verzwakking van de traditionele promotiekanalen, richten steeds meer bedrijven zich op het online landschap als primair marketingkanaal. Verder zal vooruitgang in technologie er ook enkel maar voor zorgen dat succes van de bedrijven van morgen in de eerste plaats te wijten zal zijn aan hun kennis van het steeds groeiende netwerk van verbonden apparaten.

 

Wil je hier meer over weten? Volg een training digitale marketing aan de Madzuli Academy of plan eens een koffieklets met onze experts in.

Lees het originele artikel hier